מחלת האלצהיימר היא מחלה הדרגתית השייכת למחלות הדמנציה. תסמיניה הראשונים נוגעים בעיקר לבעיות זיכרון ומתחילים מבעיות קלות כמו שליפת שמות של חפצים או מספרי טלפון. בעיות הזיכרון נעשות מורכבות יותר עד כדי שכחה של הדרך הביתה, שכחה של שמות אנשים מוכרים ושכחה מלאה של אירועים. יחד עם בעיות הזיכרון מופיעות הפרעות התנהגות, המובילות להתנהגות לא ראויה, אגרסיביות או דיכאון. כמובן שבכל מקרה של אלצהיימר, מהלך המחלה שונה ולכל אדם יופיעו תסמינים מעט שונים.

עד היום לא נמצא גורם יחיד שמשפיע על הסיכון לחלות במחלה. מחלת האלצהיימר הינה מחלה שתסמיניה הולכים ומחריפים לפי השלבים הבאים:

שלב ראשוני: קושי בזיכרון לטווח קצר, קושי שפתי וקושי בחשיבה מופשטת. החולה שוכח תאריכים, שוכח היכן השאיר חפצים שונים וחוזר שוב ושוב על אותן השאלות. הפגיעה בשפה מתבטאת בקושי לזכור שמות של חפצים מוכרים, להיזכר בשמם של אנשים מוכרים ואף קושי בהבנת השפה.

שלב מתקדם: ישנה פגיעה בהתמצאות המרחבית. כאשר החולה הולך לאיבוד בסביבה מוכרת, זהו אחד הסימנים המובהקים למחלה. כמו כן תתגלה איטיות מוטורית ומחשבתית, ובעקבות כך חוסר ארגון ויכולת למצוא חפצים שהונחו במקום לא מתאים.

שלב מתקדם יותר: קושי בחשיבה לוגית, פגיעה בתפקודים גבוהים כגון ניהול חשבון בנק, וקושי בביצוע פעילויות מורכבות יומיומיות, כגון רחצה, הלבשה ועוד.

שלב סופי: אי יכולת לזהות אנשים מוכרים, חוסר שליטה על הסוגרים וכושר התנועה הולך ודועך. במרבית המקרים שלב זה יסתיים במצב של חוסר תקשורת מוחלטת ואי יכולת לפעול בצורה עצמאית.

במקביל לכל האלה גורמת המחלה לפגיעה באישיות ומביאה יחד עמה עצבות, אגרסיביות, דיכאון, ולעיתים התנהגות חברתית שאינה תואמת לציפיות.

מידע זה אינפורמטיבי בלבד ואינו מיועד לאבחן, לטפל, לרפא או למנוע מחלה כלשהי.

מתעניינים בנושא? פנו אלינו טלפונית: 03-6882040