בלוטת התריס נמצאת בצוואר, ממוקמת מתחת לפיקת הגרון. צורתה של פרפר, ותפקידה לייצר שני הורמונים, תירוקסין (T4) וטריודותירונין (T3), הורמונים שאחראים על התפקוד של מערכות רבות וחשובות בגוף. הבלוטה מפרישה את הורמוני התריס האחראיים על תהליך חילוף החומרים בגוף ומשפיעים על קצב הלב, קצב הנשימה, תחזוקת העור, גדילה, חום גוף, פוריות ועיכול.

תת-פעילות של בלוטת התריס (היפותאירואיזם)

במצב תת-פעילות של בלוטת התריס, מייצרת הבלוטה כמות קטנה מידי של הורמון התריס, דבר המאט את תפקודי הגוף החיוניים. תופעה זו נפוצה בקרב קשישים (במיוחד בקרב נשים שביניהם), אולם יכולה להופיע בכל גיל. במצב זה תסמינים אופייניים הם קצב התנהלות איטי, קול צרוד, הבעה נבובה, עפעפיים שמוטים, עיניים ופנים לעיתים נפוחים, עלייה במשקל, עצירות ואי סבילות לקור. חוסר טיפול במצב זה עלול להוביל לאנמיה, לטמפרטורת גוף נמוכה ולאי-ספיקת לב.

פעילות-יתר של בלוטת התריס (היפרתאירואיזם)

מצב בו בלוטת התריס מייצרת כמות עודפת של הורמוני התריס, ובכך מאיצה את תפקודי הגוף השונים. עודף ההורמונים עלול לגרום לתופעות רבות כגון עצבנות, חרדה, נדודי שינה, רעד, תיאבון גובר (ולצידו ירידה במשקל), דופק מהיר, חולשת שרירים, קושי בריכוז, נשירת שיער ועוד. הטיפול מאזן את הבלוטה ומונע ייצור עודף של הורמוני התריס.

מידע זה אינפורמטיבי בלבד ואינו מיועד לאבחן, לטפל, לרפא או למנוע מחלה כלשהי.

מתעניינים בנושא? פנו אלינו טלפונית: 03-6882040

אנשים שקראו ערך זה התעניינו גם ב:

שמן בזיל

תמצית כוהלית פסיפלורה