שמן אובליפיחה

השמן המופק מצמח האובליפיחה או בשמו הנוסף sea buckthorn, נחשב לאחד מהשמנים המושלמים.
ברפואה המסורתית שבאה מהודו, סין, טיבט ומונוגוליה השתמשו בחלקים השונים של הצמח לריפוי מחלות שונות. האמינו כי השמן בשילוב עם תרופות מסורתיות נוספות משפיע על מערכת הנשימה והריאות, מערכת העיכול, הלב, הדם והפרעות מטבוליות.
בטיבט השמן נקרא בשמות רבים: "התרופה שניתנה ע"י אלוהים" או "זהב מותך" ו"הפרי הקדוש של ההימליה" – מכך אנו מסיקים כי תכונותיו המועילות של השמן היו ברמה אלוהית.
השימוש בשמן רחב ומשתמשים בו למזון ולקוסמטיקה.
שמן האובליפיחה נחשב כנוגד דלקות ואנטי סרטני. נראה כי השמן משפיע על הכבד ועשוי להפחית סרטן המתפתח בכבד.
השמן עוזר להפחית בעיות שונות בעור וטוב במריחה לאחר חשיפה לשמש, להגלדת פצעים וחתכים, לאקנה, דרמטיטיס, עור יבש, אקזמה ולסימני מתיחה.
השמן עשיר בויטמין E ובביופלאבונואידים, עשיר באומגה 7, אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9.
נבדק כי לאנשים הסובלים מעייפות וחולשה של הצ'י, השימוש בשמן מעודד את בלוטת האדרינל ומאפשר להשתחרר מעייפות ולהעלות את האנרגיה בגוף.